Пловдив. Добре си спомняте, че в деня, в който бяха извършени

...
Пловдив. Добре си спомняте, че в деня, в който бяха извършени
Коментари Харесай

Ст. комисар Йордан Рогачев за акцията срещу Трето РУ: Самият министър каза, няма данни за извършени от мен престъпления

Пловдив. " Добре си спомняте, че в деня, в който бяха осъществени арестите, половин час преди този момент излезе ръководителят на Окръжна прокуратура в Пловдив и сподели, че работи доста добре с шефа и зам.-директора на пловдивската полиция, сподели за Радио " Фокус " - Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. Каза, че това не е удар по пловдивската полиция. Малко по-късно се появи пред медиите министърът на Вътрешните работи, който надали не ни дефинира като престъпници под пагон. В последствие г-н Банков, шефът на Вътрешна сигурност разгласи по медиите, че е бил принуждаван от Рашков и други длъжностни лица да бъда отстранен от поста " шеф " неоснователно. Показателен е фактът, че в нарушаване на Закона за Министерство на вътрешните работи министърът, без да изчака обжалването на заповедта за отстраняването ми преназначи комисар Тодоров за краткотрайно изпълняващ длъжността директор ", сподели старши комисар Йордан Рогачев.

Той добави, че в общественото пространство е било внушено, че той е нарушител, защото не е знаел какво става в Трето районно управление (на МВР).  " В едно изявление, поместено във всички национални медии Банков съобщи, че министърът му е оказвал натиск да ме арестува без съображение. И знаете ли какво стана с него по-късно - той също е уволнен от длъжността шеф на Вътрешна сигурност.  Министър Рашков явно не е осведомен и не е осведомен по тази причина, че когато " Вътрешна сигурност " прави проверка по сигнали, съвместно с Прокуратурата, тогава те могат да решат дали да ни уведомят, или не. Резултатът е индикативен. Видя се, че не беше правилно, че са арестувани 7 чиновници на Трето районно управление (на МВР), както гръмко беше обявено, а само двама бяха арестувани. Това бил най-странният ден в историята на Българската полиция. Когато има съвместни акции на Гранична полиция, пак ли е чудноват ден и отново ли шефът трябва да си подаде оставката. Това не се прави, за да се удари по шефа ", описа още Рогачев и добави:

Министър Рашков в едно от интервютата си също сподели, че няма данни за извършени от мен закононарушения ", уточни старши комисар Йордан Рогачев.

Той изясни, че уволнението му значи, че е изхвърлен от системата и че той ще апелира в законовия 14-дневен период тази заповед.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР